1.den

Dnes v poledne jsme dorazili na školu v přírodě do Albrechtic v Jizerských horách, kam jsme se moc těšili. U chaty už na  nás čekal p.Vodička, aby nás přivítal 😉. Nejdříve nám paní učitelky roznosily kufry (ufff) do našich nových pokojíčku a potom už jsme už měli připravený oběd – pečené kuře s bramborem a švestkový kompot. Mňam. Po obědě jsme si šli vybalit své věci a pak už jsme se vydali na procházku a na hřiště, kde jsme si hráli. Po večeři jsme se podívali na večerníčka, vysprchovali jsme se a už hajdy do pelíšku. Ještě pohádka před spaním a necháme si zdát něco hezkého a budeme se těšit, co na nás bude zítra čekat za překvapení.

 

Zajímavost dne: 

Rodiče připravili p.učitelkám hned na úvod  náročnou ,,únikovku“. Většina kufrů ( tašek) nebyla podepsaná a většina dětí si samozřejmě svůj kufr vůbec nepoznala. Detektivní pátrání, komu který kufr patří, byl opravdu náročný. 😀

Hláška dne:

Chlapec se přišel pomazlit s p.učitelkou

P.učitelka: „Co ty se dnes pořád chodíš mazlit?“

Chlapec: “ Ale já jsem dnes od rána nějaký rozmazlený“

 

2.den

Dnes ráno nás budilo sluníčko, které úmorně pálilo celý den. Nám to ale nevadilo, protože jsme se schovali do lesa a tam na nás čekalo překvapení. Přišel za námi kamarád Kašpárek, který nás bude provázet celý týden. Každý den s ním zavítáme  do nějaké krásné pohádky, ve které budeme plnit různé úkoly. Za to nám Kašpárek vybarví svou rolničku na čepici. Dnes nás Kašpárek nejprve rozdělil do skupin, ve kterých budeme mezi sebou soutěžit. Sami jsme se pojmenovali: Kůzlátka, Budulínci, Zlatovlásky a Zlatovlasové, Dědové Vševědi a Vodníci. Potom už nás Kašpárek vzal do 1.pohádky „O Budulínkovi“, kterou jsme si nejprve přečetli. Měli jsme malou bojovku po lese, kde jsme na čas sbírali hrášek a liščí chloupky, skákali v pytli(Na liščata),vyprávěli pohádku podle obrázků, a trefovali jsme šiškou strom. Kašpárek pak naše snažení vyhodnotil a všechny nás pochválil. S dětmi, které byly dnes nejhodnější a nejšikovnější ,bude Kašpárek za odměnu spinkat v pokoji. 😊

 

Zajímavost dne:

Cestou do lesa jsme potkali příslušníky VB.

   

Hláška dne:

Holčička balancovala na kládě a volá:

Holčička: „Paní učitelkooooo,já už držím „hovnováhuuu“

 

                  

 

3.den   

I dnes sluníčko pálilo a pálilo🌞. Od rána jsme hledali dopis od našeho kamaráda Kašpárka a našli jsme ho až odpoledne. Dnešní pohádka, do které nás Kašpárek pozval, byla „O Koblížkovi“. Všichni jí dobře známe, ale rádi jsme si jí poslechli. Naším dnešním úkolem bylo vyrobit lišku, která Koblížka v pohádce přelstila a snědla. Potom jsme se ještě naučili krásnou písničku O Koblížkovi, kterou jsme pak Kašpárkovi zazpívali. Po splnění úkolů jsme šli na hřiště kde jsme si hráli, „sprchovali se“ a někteří odpočívali na dece.
 Po večeři jsme se  podívali na večerníčka, vysprchovali se, Kašpárek nám přečetl pohádku na dobrou noc a ještě nám sdělil s kým bude za odměnu spát v pokoji. Pusinka na dobrou noc a už se nám může něco hezkého zdát.

 

Zajímavost dne:

V Jizerských horách chodí pošťák i v neděli(a také zvoní 2x). Všichni jsme dostali pohled od maminky a tatínka. To bylo radosti… 🥰

Hláška dne:

Holčička kamarádce: „Nevíš kde je paní učitelka?“
Kamarádka: “ Ona je v té místnosti, co se tam češeme a zubíme.“

 

4.den  

Tak už jsme tu čtvrtý den. Dnes už od rána bylo zataženo a sluníčko se ukázalo velmi málo, ale zima nebyla. Hned ráno jsme našli naše průkazky, kde nám všem Kašpárek za splnění úkolu vybarvil rolničku na své čepici.  Dopoledne jsme si hráli na hřišti a odpoledne jsme se vydali do lesa. Tam na nás už čekal Kašpárek se svým dalším úkolem. Pohádka, kterou jsme si dnes četli a se kterou jsme pracovali byla „Máša a tři medvědi“. Po skupinách jsme potom plnili úkoly, kde jsme řadili klacíky od největšího po nejmenší, porovnávali obrázky z pohádky a z přírodnin sestavovali obrazce různých velikostí. Kašpárek pak vyhodnotil celou hru a protože jsme všichni úkoly splnili na 1,dostali jsme od Kašpárka každý DIPLOM. Dnes máme zase spoustu zážitků, tak už se těšíme do pelíšků.

 

Zajímavost dne:

Tak dlouho a pečlivě jsme sledovali počasí, až jsme cestou z lesa parádně zmokli🌩🌨🌩🌨 . Nám to ale nevadilo, protože nejsme z cukru a trocha vody nás nerozpustí. 😋😋😋

 

Hláška dne:

Chlapec celý den stále chodil za p.učitelkou

P.učitelka: „Co ty dneska za mnou pořád chodíš?“
Chlapec: “ ÁÁÁle já jsem „takovej zajímavej“ … . (zvědavý) 😂

 

 

 

5.den 

Tak dnes jsme bohužel kraťasy vyměnili za tepláky a mikiny. Dopoledne jsme vyráběli „Kašpárka“, kterého budeme mít na památku. Po obědě jsme si dali „zmrzku“ a ke svačině nám pan kuchař připravil pudink s jahodami. Mňam, mňam. Odpoledne jsme se vydali na výlet na „Světlý vrch“, kde je krásná nová rozhledna. Tam na nás  čekal i náš kamarád Kašpárek, aby nás zavedl do další pohádky. Tentokrát to byla pohádka „O Smolíčkovi“. Nejprve jsme si zahráli hru „Na jelena“, potom jsme poznávali kamaráda podle hlasu a nakonec jsme hledali zvířátka a určovali jsme, ve které pohádce jsme o nich slyšeli. Úkol jsme zvládli, tak snad nám Kašpárek zase vybarví rolničku na své čepici. Byl to moc hezký výlet. 

 

Zajímavost dne:

Rozhledna, u které jsme se byli podívat, z dálky vypadá jako „ČAPÍ HNÍZDO“.

Hláška dne:

K večeři jsme měli těstovinový salát.

Dítě: „Paní učitelko, ta večeře byla moc dobrá, jen to měl dnes pan kuchař nějaký studený“

     

 

6.den  

Dnes jsme se probudili do předposledního dne našeho putování „Z pohádky do pohádky“. Hezké počasí se nám vrátilo. Kašpárek za námi přišel hned dvakrát. Dopoledne jsme vstoupili do pohádky „O perníkové chaloupce“. Nejprve jsme si vyzkoušeli, jaké to jít ve tmě(poslepu),stejně jako Jeníček a Mařenka. Potom jsme šli po našich pohádkových skupinkách lesem po drobečkách a museli jsme hledat správnou cestu.
I dnes jsem si po obědě pochutnali na zmrzlině a odpoledne jsme šli na výlet na krásné hřiště. Tam jsme si pohráli. I tam na nás čekal Kašpárek s další pohádkou „O Červené Karkulce“. Kašpárek pro nás připravil kimovky a kouzelný Karkulčin košíček – „hmatovku“. Na hřišti jsme si to moc užili, bylo to príma. Cesta zpátky byla do veeeelikého kopce,  to nás velmi unavilo, tak jsme se po večerníčku vysprchovali, Kašpárek nám přečetl pohádku na dobrou noc a než by jsi napočítal pět, všichni jsme usnuli, jako když nás do vody hodí.

Zajímavost dne:

Dnes nám p.Vodička uvařil fantastickou svíčkovou s brusinkami, citronem a šlehačkou. Jako od maminky… 😋 Mňam!!!

Hláška dne:

Chlapec: „Paní učitelko, já jsem dnes celou noc nespal..!
Učitelka: „A proč prosím tě“
Chlapec: „Protože tu celou noc houkala sova“

7.den 

 A je tu poslední den. Po snídani jsme vyrazili do lesa, kde nás čekal náš kamarád Kašpárek se svým úplně posledním úkolem, kterým byla velká bojovka „Pohádkový les“. Chodili jsme opět po našich pohádkových skupinkách v lese po fáborkách a cestou jsme plnili různé úkoly, aby Kašpárek zjistil, co všechno jsme si zapamatovali a naučili se. Bylo to náročné, ale my jsme to všichni zvládli. Na konci Pohádkového lesa, měl pro nás Kašpárek velké překvapení.
POKLAD 🎁. Ten jsme si však museli najít. Čekalo na nás spousta krásných dárečků. To bylo radosti. Nakonec se s námi Kašpárek rozloučil a slíbil nám, že se určitě ještě uvidíme. 😥Bude nám smutno. Bylo to
tady mooooc príma.
Odpoledne jsme si naposledy pohráli na hřišti, ale byla na nás znát už velká únava.
Po večerníčku už jsme se těšili do postýlek, protože čím dřív usneme, tím dřív budeme doma u maminky a tatínka. Tak dobru noc 😊,určitě se nám bude zdát od Kašpárkovi, mamince a tatínkovi…..

Zajímavost dne:

Máme nového kamaráda OTU 😁

Na Kubíka by doma měla čekat zoubková víla. Večer mu vypadl zoubek. 🦷

Hláška dne:

Děti s paní učitelkou povídali o tom, kdo kam půjde v září do ZŠ:

P.učitelka:  “ Ty půjdeš do které školy?“
Dítě:  „Do školy v přírodě“

 

Milí rodiče,

tímto končí náš Deníček ŠVP – ČERVEN 2022. Doufáme, že se Vám líbil a že Vám alespoň trochu přiblížil, jak dobře jsme se tu měli. Děti byly hodné a fajn, počasí krásné, jídlo bylo úžasné, personál bezvadný, zažili jsme spousty hezkého a spousty legrace. CO VÍC SI PŘÁT 🧡. Už teď se těšíme, až s dětmi zase vyrazíme na další ŠVP, třeba v září 2022.
Děkujeme, že jste nás sledovali. 😊

PS: Moc děkujeme všem rodičům, kteří nám přispěli do pokladu pro děti krásnými dárečky.😊

Přejeme dětem krásné prázdniny a Vám hezkou a odpočinkovou dovolenou.

P.řed. Dita,p.uč. Denisa, Ivana a Jiřina

 

AHOOOOOOJ……….